Нагорода компанії Midea за технологічні інновації

Midea Technology Innovation Award

На конференції з науки та технологічних інновацій 2020 року в місті Фошань, компанія Midea була удостоєна нагороди Benchmark Enterprise of Science and Technology Innovation, разом із заохоченням в розмірі 5 мільйонів юанів (близько 730000 доларів США), як технологічна група з тенденцією до розвитку на світовому рівні.

Фанг Хунбо, голова Midea Group, згадав у своєму виступі, що розвиток Midea в останні десятиліття грунтувалося на практиці наукових та технологічних інновацій. В даний час Midea створила глобальну інноваційну мережу «2 + 4 + N», а саме: два глобальних інноваційних центру в Шунда і Шанхаї в Китаї; чотири глобальних центру досліджень і розробок (R & D) для всіх категорій продуктів в Луїсвіллі (США), Штутгарті (Німеччина), Осаці (Японія) та Мілані (Італія); а також 22 центри досліджень і розробок по всьому світу, в яких працює понад 15000 співробітників.

У 2019 Midea інвестувала 10,5 млрд юанів (близько 1,5 млрд доларів США) в НДДКР, а за останні п'ять років її сукупні інвестиції в НДДКР перевищили 40 млрд юанів (близько 5,8 млрд доларів США). Завдяки цим інвестиціям Midea лідирує за кількістю Патен на винаходи в світовій індустрії домашньої електроніки. В останні роки, завдяки своїй новій бізнес-моделі, Midea створила «інкубатор» для багатьох інноваційних підприємств, які знаходяться в процесі розвитку.

Фан Хунбо заявив, що в цьому році Midea початку широкомасштабний перехід до цифрового і інтелектуальному шляху розвитку, при цьому Midea в майбутньому зосередиться на створенні трьох інноваційних платформ, а саме: Internet of Things (IoT, «інтернету речей»), бізнесу хмарних продажів і що не залежить від погодних умов промислового Інтернету, прагнучи створити орієнтовану на користувача і з ефективним управлінням даними глобальну технологічну групу.

В даний час у Midea п'ять основних напрямків діяльності:

  1.     Побутова електроніка;
  2.     Опалення, вентиляція, кондиціювання (HVAC) і системи керування будівлями;
  3.     Електричні та механізовані послуги;
  4.     Роботизація та автоматика;
  5.     Цифрові інновації.

В майбутньому Midea буде і далі збільшувати свої інвестиції в інновації і R & D.